16. april - 3. mai
Gisle Hannemyr
Eirik Solheim
Debattredaktører
4. mai – 19. mai
Even E. Westvang
Simen Svale Skogsrud
Debattredaktør
19. mai – 12. juni
Petter Bae Brandtzæg
Vibeke Kløvstad
Debattredaktører
19. mai
Delte
meninger
Heidi Grande Røys
Redaktør

Deler - en dokumentar om piratkopiering

Christian Werner Skovly og Even Sandvold Roland ved medialinjen på Nesbru videregående skole har laget en dokumentarfilm om piratkopiering med intervjuer med Eirik Solheim (NRKbeta), Martin Bekkelund (Friprogsenteret) og undertegnede (UiO).

Filmen er tilgjengelig under CC BY-NC-SA og kan blant anet sees på Even Sandvold Rolands blogg. Den ligger også innbakt (fra Vimeo) nedenfor.

Vist 2875 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Svært bra dokumentar! Ryddig fremstilt, god kvalitet på opptakene osv. Kort og konsis. Jeg er som alltid 100% på bølgelengde med Erik Solheim, og det skjærer i ørene når Gisle snakker om Piratebay som bakmenn og heroinlangere – og spesielt når han sier at “en kombinasjon av pisk og gulrot gjør at folk frivillig går over på lovlige alternativer”

Hesten går frivillig hvis det er en gulrot fremfor han, blir hesten pisket er det liten grad av frivillighet involvert. Når Gisle igjen åpner for massepisking av det Norske folk istedet for å å tvinge innholdsbransjen til å konkurrere effektivt så kjenner jeg meg ikke igjen.

Men uansett hva deltagerne sa, svært bra initiativ! Håper de folkevalgte om ikke annet ser at her er det mye røyk, og at det da er grunn til å tro at det er ild! Jeg kan ikke se at engasjement i disse debattene er fordi det plutsetlig har tørket ut med tilgang på innhold og det ikke lages musikk i verden…

@Øystein Jakobsen
Når sant skal sies, så synes jeg det er å overdrive en smule å kalle filmen en dokumentar når det faktisk bare er intervju med tre personer som sier hva de mener og tror om temaet. Men jeg synes filmen er godt laget. Min kritikk er slikt man vil si til profesjonelle filmskapere, ikke til det elever på videregående skole har laget som et prosjekt. Da skal man kanskje heller si at den er så godt laget at man tar seg i å kritisere den som om den skulle være laget av profesjonelle filmskapere. Nok om det.

Jeg synes Gisles metaforer er ganske treffende, slik de pleier å være. Men jeg likte nok best den om at PB er en noe tvilsom bar langs motorveien, og ikke selve motorveien.

Selv ville jeg likevel valgt noe annet. Enhver brukthandler vet at det ikke er til å unngå at man fra tid til annen får inn tjuvgods og at noe av dette blir solgt. Men man anklager ikke alle brukthandlere for å være helere av den grunn. Noe annet er det hvis noen driver en helerisentral, men også selger en del lovlig ervervede varer. Da nytter det ikke for heleren å si at man også selger lovlige varer, eller peke på at det finnes tjuvgods hos samtlige brukthandlere—fulgt opp av en påstand om at dersom man tar helerne vil man måtte forby all bruktomsetning.

Samtalen er stengt

Stengt av Alexander S. (tirsdag 16. juni 2009 kl 12).

Nye bilder