16. april - 3. mai
Gisle Hannemyr
Eirik Solheim
Debattredaktører
4. mai – 19. mai
Even E. Westvang
Simen Svale Skogsrud
Debattredaktør
19. mai – 12. juni
Petter Bae Brandtzæg
Vibeke Kløvstad
Debattredaktører
19. mai
Delte
meninger
Heidi Grande Røys
Redaktør

Invitasjon til seminar og bokslipp 19. mai kl. 12

Heidi Grande Røys inviterer medlemmer av denne sonen til seminar i forbindelse med lanseringen av debattboken Delte meninger. Om nettets sosiale side. Seminaret finner sted 19. mai kl 12 til 14 i Akersgata 59 (R5). Ønsker du å delta ta kontakt An-Magritt Øye (anm@fad.dep.no / tlf 2224 0301) innen mandag 18. mai kl 14. Det er begrenset antall plasser.

Dette kan bli morsomt. Foruten presentasjon av boka legger vi i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) opp til en diskusjon om sosiale medier generelt og debatten her på origo spesielt. Dette forumet er en utforsking av sosiale medier fra departementets side. Er det et egnet virkemiddel for å oppnå dialog med innbyggerne og er det en god kanal for innspill i politikkutvikling? Debattredaktørene Gisle Hannemyr og Simen Svale Skogsrud snakker om sine erfaringer og innleder til diskusjon.

Seminaret er et utvidet møte i statsrådens IKT-politiske råd – eNorge-forum. Disse møtene bruker vanligvis å være lukket for allmenn deltakelse, men denne gangen inviterer vi i FAD alle interesserte til å overvære og delta under møtet. Møtet vil også bli streamet på www.regjeringen.no/fad. Opplegget er ikke spikret ennå, men vi vil legge til rette for spørsmål og kommentarer fra salen og fra deltakere på nettet, sannsynligvis gjennom bruk av Twitter.

Slik ser det tentative programmet ut:
• Introduksjon – Hvordan videreføre delingskulturen på nett? Statsråd Heidi Grande Røys
• Høydepunkt fra boken Delte meninger. Om nettets sosiale side. Vibeke Kløvstad og Magnus Hontvedt , UiO
• Om www.deltemeninger.no og eksempler fra debatten – opplegg og erfaringer ved Gisle Hannemyr og Simen Svale Skogsrud
• Spørsmål/kommentarer fra eNorge-forumet
• Spørsmål/kommentarer fra salen, eller deltakere via nettet
• Avslutning v/ statsråden (ca 13:30)
Dette er siste møtet i eNorge-forum i denne stortingsperioden. Vi avslutter derfor med servering og mingling.

Vist 2706 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Det står at opplegget ikke er spikret ennå, men det er fint at FAD snuser på å velge Twitter som eneste kommunikasjonskanal for deltakere på nett. Vi vet jo alle at det er jo den kuleste kommunikasjonstjenesten på nettet for tiden og de som ennå ikke har giddet å registrere en konto hos det San Francisco-baserte selskapet fortjener ikke å få delta i nettdebatten her hjemme i Norge.

Alle de gammeldagse som heller foreslår å bare holde det enkelt og bruke mer inkluderende og «kjedelige» kommunikasjonskanaler, slik som innsending av spørsmål via e-post eller utfylling av et web-skjema, må jammen meg skjerpe seg! De kan umulig ha særlig lang e-penis!!

Forresten så håper jeg videoopptak av seminaret også gjøres tilgjengelig i etterkant, og ikke bare streames direkte? Noen har jo en jobb de må passe sånn midt i arbeidstiden.

Eivind S., FAD skal ikke ekskludere noen. Vi legger opp til at brukerne kan velge mellom regjeringen.nos webbaserte løsning og Twitter til å sende spørsmål til statsråden og deltakerne i eNorge-forum. Vi er opptatt av at de som følger diskusjonen fra salen eller gjennom nettet får en best mulig opplevelse. Fordelen med Twitter i denne sammenhengen er at spørsmålene som sendes inn, kan leses av alle. Dette tror vi gir verdi til de som følger seminaret. De som ønsker å bruke Twitter kan bruke #spørDM.

Sendingen blir streamet og videoen vil bli mulig å se for brukere som ikke har anledning til å følge sendingen på direkten. Dette gjelder for øvrig alle overføringer av lyd og bilde på regjeringen.no.

Det høres bra ut! Takk for infoen. Jeg har nå også funnet siden med alle detaljene (jeg var ikke klar over denne siden før jeg skrev den første kommentaren min)—og til andre som eventuelt lurer, så bør de klikke her .

Jeg tenkte jeg måtte poengtere det bare, jeg liker ikke at enkelte skal diskrimineres unødvendig. Det er bra at det tilbys leverandøruavhengige alternativer, og jeg ser fram til å se videoopptaket i etterkant. [Jeg skal late som jeg ikke synes det er unødvendig at det er bare mennesker med mobiltelefon som skal få kunne delta i debatten på deltemeninger.no pga brukerregistreringen :-O ].

Samtalen er stengt

Stengt av Alexander S. (tirsdag 16. juni 2009 kl 12).

Nye bilder